Entering Bollingen

Entering Bollingen

Upon entering the first stone arch, we found ourselves in a stone paved inner courtyard, with another stone arch leading to a small sitting area beside the lake. Decorations were few, and all were made of natural materials like hanging bundles of stones. There were many stacks of firewood, and Jung liked to cook (especially meat) over a cast iron range or at the outdoor stove in the courtyard. The place had the feel of a kind of Swiss Walden Pond, with Jung living as naturally as he possibly could, like Thoreau.

Advertisements

About pcooperwhite

Christiane Brooks Johnson Professor of Psychology and Religion, Union Theological Seminary, New York NY
Image | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s